EDDIE#14

(11-04-15  – 11-05-21)

Detta är historien om klonen Eddie #14. En saga i rymden där överlevnaden hänger på bioteknik och klonernas tillit till deras skapare: människan. Filosofisk sci-fi som väcker funderingar kring skillnaden mellan tro, övertygelse och fanatism.

“…Syret, vattnet och födan börjar ta slut. Vi kommer mycket snart sluta fungera. När jag skriver detta, så inser jag, att detta redan är skrivet. Inte av mig, utan innan, av människorna.”

Hyllade Ragna Weisteen regisserar en ny pjäs av Sveriges just nu hetaste dramatiker Dennis Magnusson. Specialskriven för InSite.

Konstnärlige ledaren och regissören Ragna Weisteen gör med Eddie #14 sin nionde föreställning med Teater InSite. Dennis Magnusson är aktuell på Malmö Stadsteater med ”Att döda ett tivoli” och har tidigare skrivit ”Porslinsnegrer” (Månteatern) ”Drömmer om att dö” (Teater Terrier) och ”Zlatans leende” (Malmö Stadsteater) samt varit dramaturg till filmen ”Låt den rätte komma in”.

Ragna och Dennis Magnusson inledde en diskussion kring trons betydelse för människan idag som ledde dem ut i rymden. Där finns både Guds himmel och de vetenskapliga upptäckter som ledde människor bort från övertygelsen om att solsystemen kretsar kring jorden. Bort från tanken att människan är utvald, skapad i Guds avbild, i universums mitt. Att tro är att veta utan bevis. Tron gör omöjliga eller omänskliga handlingar mänskliga. Där snurrar den filosofiska tematiken i Eddie#14.

KLUBB “Jag ser ljuset” 21 Maj 22-02 avslutar spelperioden

MEDVERKANDE:

Dramatiker: Dennis Magnusson

Regissör: Ragna Weisteen

Scenograf: Helga Bumsch

Ljusdesign: Hans C Roupe
Ljuddesign: Jonas Åkesson
Scenmästare: Stefan Ersson
Scenografiassistent: Björn Nyström, K3
Ljusassistent: Måns Winge
K3
Byggassistent: Rebecca Wilhelmsson
K3
Praktikant Apelrydskolan: Johanna Jönsson
Produktion: Lina Ehn

Produktionsassistent: Dan Ersson

Marknadsföring: Elin Alvemark
Layout: Leo Park
Skådespelare:
Ester Claesson
Louise Ryme
Dennis Sandin
Matthias Hahne Thorbjörnsson

RECENSIONER :

Läs recensioner av Sydsvenskan här, Svenska Dagbladet här och Helsingborgs Dagblad här.