ETT LÅNGT STYCKE LIV

(090502-090602)
Kom hem till familjen Lopez Lund. Spöken, maskätare och smutsiga änglar härjar i deras hus. Upplev fyra generationers liv och tas med på en sällsam tidsresa genom hundra år till nutid.
Ett magisktrealistiskt epos om hur galenskap förs vidare från generation till generation.
Med InSites unika spelstil fick publiken gå runt från rum till rum medan familjens historia uppenbarar sig runt omkring dem.
Dramatiker Peter Harness är även aktuell med filmen ”Is anybody there?” med Michael Caine i huvudrollen

MEDVERKANDE:

AV: Peter Harness
REGI: Ragna Weisteen
SCENOGRAFI: Sarah Cederstrand
LJUS & LJUD: Uli Ruchlinski & Thomas Dotzler
RUM & TEKNIK I SAMARBETE MED: K3 SP07
MED: Matthias Thorbjörnsson, Ida Wallfelt, Gabriel Flores Jair, Cecilia Hjalmarsson, Peder Holm, Irma Jämhammar, Peshang Rad, Clas Sköld, Åsa Ahlander

RECENSIONER:

Starkt och allmängiltigt!

Lysande skådespelarinsatser!

Boel Gerell, Sydsvenskan

Skådespelarna är … tydliga och upprättar raka spellinjer mellan varandra, vilket förstärks av en följsam ljussättning.

 Jag är personligen väldigt förtjust i det platsutforskande konceptet och anser att det gynnar en gemenskap och situationsnärvaro för alla i teaterrummet.

Theresa Benér, Svenska dagbladet

Det är tack vare det starka skådespeleriet som denna både episka och episodiska föreställning … blir gripande på riktigt.

… då får också det djärva men stökiga greppet med spel mitt bland publiken effekt och närvarokänslan blir tät och kroppsnära.

Björn Gunnarsson, Nummer.se

…”Ett långt stycke liv” av den unge, engelske dramatikern Peter Harness. Dramat är en korsklippt generationsberättelse om minne och glömska med en hektisk, flämtande struktur som påminner om ett Strindbergskt drömspel; kanske för att dessa människor så konsekvent far illa i tillvaron; kanske för att dramats dominerande känslor – skuld, längtan, saknad – är så starkt relaterade till tid.

… Peder Holms Lennart som tillför uppsättningen en Thommy Berggrens nerv när han på allvar går i clinch med sin släkts demoner.

Rikard Loman, Dagens Nyheter

Den starkaste rolltolkningen står Cecilia Hjalmarsson för i gestaltningen av den vansinniga Lydia.

Dramatikern Peter Harness Ett långt stycke liv handlar inte enbart om hur onda handlingar kan sprida sig som ringar på vattnet och plåga människor decennier efter det att de först inträffat.

Ett långt stycke liv är därför också en berättelse om krig och vad det gör med människan. Tyvärr ett ständigt aktuellt ämne.

Alexandra Franzén, Tidningen Kulturen

Spelet intensiv och på sina håll briljant. Peder Holm som Lennart strålar klart som i en klass för sig. Han har en total, närmast nervig, närvaro.

Hans scen med ryska Eva, Irma Jämhammar, där han som fotograf friar till henne på god ryska är för övrigt en liten pärla i föreställningen.

Man har verkligen inte tråkigt hos InSite!

Ulf Persson, Skånskan