Richard III – Family business

Premiär 25 februari, 2012, på Bastionen i Malmö.

Samarbete mellan Varietéteatern Barbés och Teater InSite.

Välkomna till denna vackert brutala och energidrypande historian, Richard III – Family business, om hämnd och vanskapta familjerelationer, i maktens centrum, där liken staplas på hög.

Med ett egensinnigt förhöjt, svart humoristiskt, visuellt och musikaliskt formspråk kommer här Shakespeares genomborrande och blodfyllda text till liv. I en av de största klassikerna genom tiderna, gestaltas här Richard III:s destruktiva maktkamp mot sina inre demoner och köttsliga släktingar, där varje steg närmare makten får verkligheten att lösas upp i sina konturer.

Välkomna in i mörkret, ut får ni söka er själva.

MEDVERKANDE:

Av: William Shakespeare

Regi och bearbetning: Pelle Öhlund

  Översättning: Lars Huldén

  Kostymör: Paola Billberg Johansson

  Ljusdesign & Foto: Ilkka Häikiö

  Scenografi: Pelle Öhlund, Nina Jemth 

  och Paola Billberg Johansson

  Kostym assistent: Agnes Östergren

  Mask: Mats Öhlund och Nina Jemth

  M.fl.

På scen:

Nina Jemth, Matthias Hahne Thorbjörnsson, Peter Öberg, Ragna Weisteen, Isabelle Wardaeus och Frans Isak Eklund.

RECENSIONER:

”… Nina Jemth, en överdådigt bra Richard III – avskyvärd och sårbar på en och samma gång. Hon är Richard helt enkelt, människan Richard. … ett levande, pulserande, angeläget, roligt och skrämmande drama … Liv möter död. teater möter verklighet och Pelle Öhlund har tillvaratagit legobitarnas alla möjligheter i sitt bygge.”

Skånska dagbladet

” … Barbès kärlek till Shakespeare håller i sig, en passionerad relation som av allt att döma är besvarad. … I huvudrollen ses en briljant Nina Jemth, puckelryggigt hukande från illdåd till illdåd när släktträdet gren för gren skärs ner och bara den egna kvisten återstår. … Visuellt är det bländande effektfullt …”

Sydsvenskan

”Öhlund och ensemblen klarar övertygande balansen mellan komik och släktledsslakt, och den skickliga blankversleveransen bereder väg för de dramatiska djupen. … svartsynt underhållande …”

Kvällsposten

TRAILER:

RIII – Family Business from ilkka häikiö on Vimeo.