WONDERLAND

Hösten 2019 gör vi ett samarbete med Moomsteatern och skapar en upplevelse som du aldrig varit med om förut, på en plats som du inte har förväntat dig. Wonderland är inspirerad men fritt tolkad efter berättelsen om Alice i underlandet av Lewis Carroll. Dramatisering och regi av Nina Jemth, Konceptidé av Matthias Hahne Thorbjörnsson.

Ett underland och en upplevelse för dig över 15 år.

”Vi har inte en evighet på oss. Snart kan allt vara försent.” säger kaninen från det undermedvetna, innan Alice faller ner i ett djupt hål. Utom kontroll, ner och ner och ner, till Wonderland – en nonsensvärld utan förnuft och riktning.
Mitt ibland vardagligheterna, på köpcentret Mobilia i Malmö, erbjuder vi er möjligheten att följa med Alice ner i kaninhålet.

Berättelsen tar form under en vandringsföreställning där vi får följa Alice mellan olika platser, tid och rum, allt medan hon desperat försöker att navigera sig fram med en nyckel som inte verkar passa någonstans. Det är ett landskap befolkat av mycket märkliga varelser som alla bär på en gnutta galenskap. Där logiken, som Alice känner den, är satt ur spel. En plats där hon inte längre ser skillnad på vad som är verkligt eller overkligt och där hon tvingas att konfrontera sig själv med frågan om vem hon i själva verket är.

Följ med oss ned i underjorden.

–PREMIÄR 4 OKTOBER 2019–

Biljetter: Kulturcentralen

Medverkande:

Ensemble

Frida Andersson
Jan Unestam
Johanna Friberg
Matthias Hahne Thorbjörnsson
Niclas Lendemar
Nina Jemth
Ronnie Larsson
Therese Kvist
Tryggve Algeus

Produktion

Koncept, manus & regi: Nina Jemth

Konstnärlig ledare & konceptidé: Matthias Thorbjörnsson

Scenografi & Ljus: Ilkka Häikiö

Musik & ljud: Martin Kullberg

Kostym & mask: Ulrika Arvidsson & Chiara Pellizzer

Inspicienter: Malin Stegerling & Therese Hedelius

Ensemble- & repetitionstöd: Louise Vainikainen

Producent: Erika Ehrnström

Produktion: Moomsteatern och Teater Insite

foto: Ilkka Häikiö 2019