IN I FRÅN

in – i – från är en interaktiv digital föreställning, som kommer hem till dig genom din dator via e-mötestjänsten Zoom. Föreställningen kan också upplevas på plats, där du får delta i en direktupplevelse av tekniken bakom den digitala föreställningen och forma din egen närvaro i scenrummet.

 

in – i – från är en interaktiv digital föreställning, som kommer hem till dig genom din dator oberoende av var du befinner dig. Det är en unik och nära upplevelse, med en hybridform som inte liknar någon annan på Sveriges digitala scener. I höst ges också möjligheten att komma till Teaterhuset Bastionen och uppleva en utökad interaktiv föreställning, där du får vara delaktig i att skapa din egen plats i scenrummet. Genom tio exklusiva publikplatser finns nu möjligheten att uppleva in – i – från inifrån. Kliv in i maskinen och se föreställningen från insidan.

in – i – från bygger på terapeutiska samtal mellan skådespelaren Matthias Hahne Thorbjörnsson och gestaltterapeuten och regissören Eva Wendt. Det nyskrivna manuset möter texter ur Nobelpristagaren Olga Tokarczuks roman Löparna och tar dig med på en inre löptur genom fragmentariska minnesbilder och existentiella frågeställningar. Orden skapar en balansgång mellan ansvar och flykt, förflyttning och stagnation, och landar i en föreställning om att springa vilse, att befinna sig i ständig rörelse, för att komma fram.

”En sak som är påtaglig är hur mycket mer nära Matthias Hahne Thorbjörnsson kommer mig som betraktare i jämförelse med när jag ser en streamad teaterföreställning av konventionellt slag. Det har också betydelse att allt sker i realtid. Jag kan se honom och han kan se mig.

Matthias Hahne Thorbjörnsson gör en stark prestation och lyckas mycket väl med att nå fram i det digitala formatet. Inte minst genom att han utvecklat en teknik när det gäller att förhålla sig till kameran. Det som ofta gör streamad/filmad teater distanserad och småtråkig är avsaknad av ögonkontakt och reell närvaro, men här uppstår just en verklig kontakt.”
– Clemens Altgård, Skånska Dagbladet, 29 april 2020

Manus & regi: Eva Wendt

Skådespelare: Matthias Hahne Thorbjörnsson

Rumsdesigner & teknik: Ilkka Häikiö

Producent: Amanda Monceau

in i från fragment from ILKKA HÄIKIÖ on Vimeo.