Arkiv

Arkiv är en interaktiv och omslutande upplevelse där åtta deltagare och fyra guider utforskar minnet. Guiderna bjuder in deltagarna att vandra genom ett poetiskt narrativ av erfarenheter ur ett kvinnligt kodat perspektiv.

I arkivet ställs processerna att ta del av en kollektiv historia och att minnas, bredvid berättelsen om hur eruptiva bergarter formas och omformas. Minnet och kontakten med bergarterna blir både en personlig, kollektiv och geologisk resa.

Arkiv startar utanför entrén till scenkonsthuset Bastionen, Norra Vallgatan 28, Malmö. Deltagarna kommer att hämtas upp i minibuss och köras till spelplatsen. Resan tar cirka 20 minuter.
Upplevelsen på spelplatsen tar cirka 40 minuter. Därefter går minibussen tillbaka till Bastionen.

Obs! Lokalen är inte uppvärmd – varm klädsel rekommenderas.

Av och med Amanda Monceau, Ilkka Häikiö, Emmy Högström Tagesson, Tim Bishop

Röst: Viktoria Flodström
Kostym: Marie Leithoff Christensen
Smed: Johan Lindsjö
Kreativa konsulter: Nina Jemth, Liv Kaastrup Vesterskov, Leila Åkerlund, Matthias Hahne Thorbjörnsson, Anna Nordlund, Lisa Mårtensson, Ingrid “Ingo” Rosborg

Teater Insite arbetar utforskande med teater i både plats och innehåll. Närheten till publiken är ständigt i fokus, där den interaktiva formen bjuder in till delaktighet, men aldrig försätter någon i utsatthet. Publiken leds på mentala och fysiska vandringar genom faktiska och fiktiva rum, med fokus på den egna upplevelsen i det gemensamma mötet.

Med stöd från Region Skåne, Kulturrådet och Malmö Stad

Tack till Peter Sunde Kolmisoppi och Scenkonsthuset Bastionen